PRIOPĆENJE ZA JAVNOST povodom pritužbi građana zbog širenja neugodnog mirisa

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST povodom pritužbi građana zbog širenja neugodnog mirisa

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
povodom pritužbi građana zbog širenja neugodnog mirisa s Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Tijekom proteklih tjedana, društvo Hidrobel d.o.o. Belišće, kao isporučitelj pitke vode, zaprimio je niz telefonskih upita građana u vezi sa širenjem neugodnog mirisa s Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.
Ovim putem obavještavamo građane da je Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u vlasništvu tvrtke DS Smith Belišće d.o.o., a kojoj smo se obratili pisanim putem i zamolili očitovanje u vezi s ovim problemom te isto prenosimo u cijelosti:
„DS Smith Belišće Croatia d.o.o. primilo je dana 10.8.2017. godine dopis od naslova (Hidrobel d.o.o. Belišće) u kojem se traži očitovanje zbog neugodnog mirisa sa Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.
Ovim putem, DS Smith Belišće Croatia d.o.o. se očituje kako slijedi:
Visoke temperature zraka kakve su tijekom mjeseca srpnja i kolovoza zahvatile našu zemlju, a kao i visoke temperature otpadne vode uzrokovale su poteškoće u radu biološkog tretmana otpadnih voda, što je dovelo do pojava neugodnih mirisa.
U ovakvim temperaturnim uvjetima usprkos maksimalnom radu površinske aeracije (prozračivanja), nije se mogla postići potrebna učinkovitost sustava i dovoljan unos kisika.
No, također, DS Smith Belišće Croatia d.o.o. napominje da će se u rujnu ove godine izvršiti rekonstrukcija biološkog tretmana otpadnih voda te ugradnja novog, visokoučinkovitog sustava aeracije, a čime će se značajno smanjiti gore navedene pojave.“

Direktor
Andrej Bičak, dipl.iur.

Prijavite se na svoj račun