Obavijest korisnicima pitke vode distributivnog područja Hidrobel d.o.o.

Obavijest korisnicima pitke vode distributivnog područja Hidrobel d.o.o.

HIDROBEL d.o.o.Belišće kao isporučitelj vodne usluge na području grada Belišća i prigradskih naselja kao i općine Marijanci, izvješćuje korisnike da zbog najavljenih izrazito niskih temperatura u narednim danima, postoji mogućnost da, ukoliko nisu dovoljno zaštitili vodovodnu instalaciju, dođe do smrzavanja.

Prvenstveno se to odnosi na instalacije u vodomjernim oknima – vodomjera, ventila i cijevi, što dovodi do nemogućnosti korištenja vode u cijelom objektu.

Sukladno navedenom, Hidrobel d.o.o. moli korisnike cijelog navedenog uslužnog područja da provjere ispravnost zaštite vodovodne instalacije u vodomjernim oknima, prvenstveno poklopca na oknu, te ako je potrebno dopunski zaštite vodomjer, ventile i cjevi i na taj način spriječe eventualno smrzavanje i pucanje.

Budući se troškovi na popravku i izmjeni smrznutih djelova instalacije u vodomjernom oknu naplaćuju  od korisnika, mole se korisnici da postupe prema ovoj obavijesti.

Evo što treba učiniti:

● Provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr. Dekama, tkaninama, stiroporom ili staklenom vunom.

●Ispustite vodu iz slavina u dvorištu.

● Interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. Filcom ili građevinskom folijom.

● U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu kako bi s spriječilo smrzavanje vode.

● Pripazite da se vodomjeri ne smrznu u prostorima s nezaštićenim otvorima (razbijeni prozori i sl.)

●Pronađite ventil iza vodomjera kako biste na vrijeme zatvorili dotok vode u slučaju puknuća cijevi i time smanjili materijalnu štetu.

Zidove i poklopac vodomjernog okna potrebno je zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala, poput stiropora, stirodura, ili vreću napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postaviti u vodomjerno okno. Takav način osigurava kvalitetnu zaštitu od smrzavanja i omogućuje nesmetano očitanje vodomjera.

Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.

Za sve dodatne obavijesti možete se obratiti u Hidrobel d.o.o. Belišće.

Prijavite se na svoj račun
Skip to content